05.01.2017

“Bir Yetime Aile Olmak” Konulu Panel

Kütahya İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne ve din görevlilerine halkımız tarafından koruyucu aile olmak ve evlat edinmekle ilgili yöneltilen soruların artmasıyla birlikte 05 Ocak 2017 Perşembe günü “Bir Yetime Aile Olmak” konulu bir panel düzenlendi.

Vahit Paşa Yazma Eserler Kütüphanesi Konferans Salonunda düzenlenen ve açılış konuşmasını İl Müftü Vekili Veysel KÜKREK' in yaptığı panelde; İl Vaizi Tuğba ANATOPRAK “İslam’da Yetimlerin Himayesi”, Sosyal Çalışma Görevlisi Müge YILMAZ ÜLKÜDEN ve Çocuk Gelişimcisi Münire KAPLAN “Koruyucu Aile” konularında bilgilendirme yaptılar.

İki çocuğun Koruyucu Aileliğini üstlenen Civli Camii İmam Hatibi Selim KURU, çocuklarla aralarında gelişen bağdan ve eşi ile birlikte bu çocuklara olan sevgilerinden bahsederken duygusal anlar yaşandı.

Panel soru-cevaplarla son buldu.