19.09.2016

T.C.

KÜTAHYA VALİLİĞİ

İl Müftülüğü

Sayı     : 75954511-901/                                                                                                   19/09/2016

Konu   : Geçici Bayan Kur’an Kursu Öğreticiliği Alımı

KÜTAHYA İL MÜFTÜLÜGÜNDEN DUYURU

İLAN

İlgi : a) Diyanet İşleri Başkanlığı Kur'an Eğitim ve Öğretimine Yönelik Kursları ile Öğrenci Yurt

ve  Pansiyonları   Yönergesi.

b) Diyanet İşleri Başkanlığının 09.09.2016 tarihli ve E.44009 sayılı yazısı.

2016-2017 Eğitim-Öğretim yılında İlimiz merkez, İlçe, kasaba ve köylerinde faaliyet gösteren ve ihtiyaç duyulan Kur'an kurslarımızda "Geçici Kur'an Kursu Öğreticisi" olarak görevlendirilmek üzere ilgi (a) yönerge ve ilgi (b) Başkanlık yazısı gereği, belirtilen sınav merkezlerinde 05.10.2016 tarihinde saat 09:00'da mülakat sınavı yapılacaktır.

A-SINAVA KATILMAK İSTEYEN ADAYLARDA ARANAN ŞARTLAR :
1- 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48/A maddesinde yer alan genel ve özel şartları taşıyor olmak.

2- Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 5/b Maddesinde yer alan “Ortak Nitelik” şartlarını taşıyor olmak.
3- İlahiyat Fakültesi, İlahiyat Ön Lisans veya İmam-Hatip Lisesi mezunu olmak.
4- 2014 yılı KPSS (DHBT) den en az 60 ve üzeri puan almış olmak.(Bu puan müracaat edebilmenin önkoşuludur. Ortalamaya dâhil edilmeyecektir.)

5- Kur’an Kursu Öğreticiliği yapmaya herhangi bir engeli bulunmamak.

B-SINAV MÜRACAATINDA İSTENEN BELGELER :
1-Müracaat Dilekçesi (İletişim Tel. yazılacak)

2-T.C. kimlik nolu nüfus cüzdanı fotokopisi,
3-Diploma fotokopisi.

4-2014 yılı KPSS (DHBT) sınav sonuç belgesi,
5-Varsa hafızlık belgesi fotokopisi
6-Varsa özel eğitim sertifikaları (4-6 yaş ,işitme, görme engelli. vs. )

C-MÜLAKAT SINAVI :
1- Mülakatta 70 ve üzeri puan alanlar başarılı sayılacaklardır
2- Görevlendirmeler 24.07.2009 tarihli ve 27298 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ve Başkanlık
talimatlarına göre, mülakat sınavında en yüksek puan alanlardan başlamak suretiyle yapılacaktır.
3- Mülakat puanlarının eşit olması halinde 2014 yılı KPSS (DHBT) puanı fazla olan, bu puanında aynı olması halinde, hafızlık ve öğrenim durumu sırasına göre görevlendirmede öncelik verilecektir.
4- Müracaatlar 19.09.2016 tarihinde başlayıp en geç 04/10/2016 Salı günü saat 14:00’ e kadar (dilekçe) ile birlikte görev almak istenilen Müftülüklere yapılacak olup, bu tarih ve saatten sonra yapılacak olan müracaatlar ve postadaki gecikmeler dikkate alınmayacaktır.

5- Bir Öğretici durumuna uygun olan Müftülüklerden sadece birisi için müracaat edebilecektir.

6- İlçelere yapılan müracaatlar 04/10/2016 tarihinde en geç saat 16:00’ ya kadar ilçe müftülüklerince İl müftülüğüne ulaştırılacaktır.
7- Sınav 05/10/2016 Çarşamba günü saat 09:00'da aşağıdaki çizelgede gösterilen Sınav merkezlerinde yapılacak olup, yoğunluk olması halinde sınav müteakip günlerde devam edecektir.

8- Kütahya Merkez, Aslanapa, Altıntaş ve Dumlupınar ilçelerinde görev almak isteyenlerin sınavları Kütahya İl Müftülüğünde;

Simav, Pazarlar Şaphane ve Emet ilçelerinde görev almak isteyenlerin sınavları Simav İlçe Müftülüğünde;

Tavşanlı ve Domaniç ilçelerinde görev almak isteyenlerin sınavları Tavşanlı İlçe Müftülüğünde;

Gediz ve Çavdarhisar’da görev almak isteyenler ise sınavları Gediz İlçe Müftülüğünde yapılacaktır.

9- Teklif edilen görev yerini kabul etmeyenler haklarından feragat etmiş sayılacaktır.
10- Belgeleri eksik olanların müracaatları kabul edilmeyecektir.
11- Sınav Kuran-ı Kerim ve Dini Bilgiler (İtikat. İbadet, Siyer ve Ahlak)'den yapılacaktır.
12- Sınav Sonuçları : Müftülüğümüzün www.kutahya.diyanet.gov.tr web sitesinden başarı sırasına göre ilan edilecek olup, adaylara ayrıca tebligat yapılmayacaktır.
13- İlgi (a) yönerge gereği Kuran Kurslarında öğretici ihtiyacı öncelikle kadrolu görevlilerce sağlanacaktır. İhtiyaç olması durumunda geçici öğretici görevlendirmesi yapılacaktır.
14-Görevlendirilenler 5510 Sayılı Sosyal Güvenlik Kanunu hükümlerine göre çalıştırılacaktır.

SINAV MERKEZLERİ

SINAVIN YAPILACAĞI YER

BAĞLI İLÇELER

SINAV TARİHİ

KÜTAHYA İL MÜFTÜLÜĞÜ

Kütahya il Merkezi-Aslanapa-Dumlupınar-Altıntaş

05.10.2016

TAVŞANLI İLÇE MÜFTÜLÜĞÜ

Tavşanlı - Domaniç

SİMAV İLÇE MÜFTÜLÜĞÜ

Simav-Pazarlar-Şaphane-Hisarcık-Emet

GEDİZ İLÇE MÜFTÜLÜĞÜ

Gediz - Çavdarhisar

MÜRACAAT TARİHLERİ

19.10.2016 – 04.10.2016 tarihleri arasında görev almak istenilen ilçe müftülüklerine yapılacaktır.

Veysel KÜKREK
                                            İl Müftü V.